Jdi na obsah Jdi na menu
 


taborovka

Stateční vyslanci z lidské říše, děkuji Vám, že jste vyslyšeli moji prosbu o pomoc a našli v sobě dost odvahy na to, abyste se postavili proti zlu a pomohli osvobodit naši říši, ve které stále žijí hrdinové z příběhů, legend a vyprávění. Já, královna žádám Vás statečné - seberte veškerou svoji odvahu a pomozte nám zlomit strašlivou kletbu, kterou na nás uvalil lstivý čaroděj Rumbourák.

Rumbourák se chce stát pánem všeho tvorstva a k tomu mu chybí trůn našeho království. Jediný způsob, jak ho může získat je sňatek s princeznou. Zanedlouho jí bude 18 let a bude dost velká na to, aby šla k oltáři. Aby mu ale neutekla, zavřel ji čaroděj (támhle do té) kadibudky. Vysvobodit ji může jen sedm klíčů, které Rumbourák rozházel po království. Ale pozor! I klíče Rumbourák začaroval. Kdo je najde, stihne ho zlá kletba. Zakletá bytost bude chybět ve svém příběhu a nastane nerovnováha. Síla království bude oslabena a Rumbourák získá větší moc.

Vyhlásila jsem proto pátrání po začarovaných klíčích. Všichni mí oddaní poddaní budou obezřetně sledovat, kdo zmizel z království a ihned nám o tom přinesou zprávu (oddaní poddaní přikyvují). Vaším úkolem je osvobodit bytosti, které klíče objevili a tím zmizeli ze svých příběhů. Musíme zjistit, jaké škody čaroděj Rumbourák v příbězích napáchal a vrátit vše do starých kolejí. Jinak klíče na odemčení kadibudky nezískáme.

Čas běží. Princezně je 18 už za několik dní. Pokud se nám nepodaří ji osvobodit do jejích narozenin, zmocní se jí Rumbourák, vezme si ji za ženu a s královstvím bude ámen.

Než se ale pustíte do práce, vyberte si komnatu, ve které budete po celou dobu výpravy bydlet. A abych nezapomněla, zvu Vás na hostinu, kterou jsme na Vaši počest přichystali.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář