Jdi na obsah Jdi na menu
 


první středa

 Středeční raníček byl o půl hodiny posunut. Dnes jsme vstávali v osm hodin. To jsme si tedy pomohli. A to jsme měli noční hru. Ale spánek nám stačil, ráno jsme mohli v klidu dojít na snídani, rozcvičku a jít na dopolední soutěžení. Středeční dopoledne se neslo v rytmu sportovních klání. Družstva se utkali ve fotbale a přehazované. Nejdříve šli mladší na fotbal a starších na přehazovanou. Pak se nám děti prohodily a pokračovali jsme v dalších bojích. Takto jsme pokračovali až do oběda. Čtvrtý klíč díky výhrám mladších i starších vyhráli modří. Když Polcíkovci prohráli pouze jeden mač v přehazce. Porazili je Kadičervi. Díky tomu modrá družstva Šmoulů a Polcíků vyhrála celkově čtvrtý klíč od zakleté kadibudky. Už nám chybí pouhá tři otočení klíčkem a jsme uvnitř. Ve sportovních hrách byli druzí zelení a třetí červení. Po poledním klidu se šlo na další pohádkovou hru. Tentokrát byla na pořadí Zlatovláska:

Dřív, než jsem se vydal na cestu za Zlatovláskou, potkala mne Rumbourákova kletba. Nahraďte mne v mém příběhu a získejte další z klíčů pro otevření začarované kadibudky. Na své cestě za princeznou

Zlatovláskou jsem musel splnit tyto úkoly:

· Král  mi poručil nalít plnou číši vína se slovy:
Tvá hlava za to, jestli přeliješ nebo nedoliješ!

· Pomohl jsem mravencům z  hořícího mraveniště.

· Pomohl jsem krkavcům zpět do hnízda a nakrmil je.

· Zachránil jsem rybu a pustil ji zpět do vody.

Král daleké země mi nechtěl dát svou dceru Zlatovlásku jen tak. Musel jsem tedy splnit tři úkoly, které mi dal:

· Navléknout pro Zlatovlásku náhrdelník z poztrácených perel .

· Vylovit princeznin prsten z jezera.

· Najít a přinést mrtvou a živou vodu.

Nakonec jsem musel poznat, která Zlatovláska je ta pravá.

Váš Jiřík

První úkol znamenal nalít plnou skleničku vody z třílitrové pet lahve. Tato soutěž byla na čas. Nejrychlejší mladí zelení, ale celkově vyhráli lití vody červení. O půl vteřinky před zelenýma. Dalšími úkoly bylo přemístit mraveniště před ohněm. Dalším úkolem bylo postavit hnízdo pro krkavce. Opět z lesních plodin. Povětšinou z trávy. Našlo se i z kůry. Pro rybu jsme zase postavili malinkaté jezírko, i to z lesních pomůcek. Když jsme měli postavit náhrdelník, museli jsme v lese najít korálky na náhrdelník a navléct na cokoliv z lesa, např. z trávy, z klacíku. Při lovení prstenu jsme své hlavy dávali do lavoru , abychom nachytali vnitřky z kindrvajíček. Ve dvaceti pro mini, nebo ve čtyřiceti pro maxi byl pro každé družstvo jeden kamínek v rámci jejich barevnosti, proto červení hledali vnitřek s kamínkem červené barvy a tak dále, každé družstvo podle své barvy. Nejrychlejší byli mladší modří, když Klárka dokázala najít modrý kamínek už svým prvním pokusem, za 26 vteřin. Úkol s mrtvou vodou bylo přinést čímkoliv kromě hrníčku nebo ešusu. Proto se chodili v táboře s plnou pusou vody a smíchu. Poslední část dnešní odpolední hry byla pro všechny nejspíše nejzábavnější. V koupelnovém stanu bylo všech jedenáct vedoucích a instruktorů společně s pomocníky pro život Pepou a Vencou. Vyměnili si boty, umyli nohy a celtu vytasili po kolena. Vyhrnuli si kraťasy s teplákama, aby nebylo poznat kdo se za jakýma nohama skrývá. Polci, tváříme se radostně a polcík ne a ne se začít smát nahlas, ale začaly se pohybovat nohy. Je to on nebo ne. A najednou další nohy v pohybu. Kdo je ten správný? Osmička je určitě Kotě a jedenáctka je Kotě. Co vám chybí? Nevíme dvojku a trojku. Kdo to může bejt? Nakonec si děti pletly všechny se všema. Jediný koho poznali všechny tři družstva, byli Hot s Vencou a Pepou. Děti si pletly Aleše s Kotětem a Polcim , Petku nepoznalo žádné družstvo, spletli si jí s Denisou, Verčou i Zuzkou. Jinak mezi holkama byl velký maglajz. Podle chlupů to ještě šlo, ale oholené dívčí nohy. To už byl problém. Nejlepší odhad mělo modré družstvo, které neuhodlo dva vedoucí: Petru a Verču. Červení prohodili Aleše s Polcim a trojici dívek Terku, Zuzku a Verču. A zelení, ti uhádli šestici našich zlatovlásek: Hota, Vencu, Pepu, Anetu, Verču a Koťátko. To už bylo po večeři. A skončila tím další táborová pohádka. Svůj první klíč při nich dokázali vyhrát zelení. Proto na konci středečního dne zněl poměr klíčů od kadibudky: 2 modří a červení, 1 klíč zelení. Zítra se můžete těšit na další den.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:)

(Renča N., 18. 8. 2011 10:13)

To poznávání "Zlatovlásek" zní dost zajímavě :D Jsem zvědavá co si o vás přečtu příště :D