Jdi na obsah Jdi na menu
 


pondělí

A je za námi první noc. Všichni jsme se vyspali bez toho, abychom vzpomínali na maminky a tatínky a ani jsme ráno nevstávali o moc dříve než je budíček. Letos je v 7:30. Na dopoledne byl dán program jasně a zřetelně: vymyslit jméno pro družinu, vyzdobit trůní sál a dát dohromady příběh na různé téma na slova začínající na písmena dle abecedy. To znamenalo první slovo na A, další na B, C, D a tak dále až do Z a klidně i několikrát dokola. Na pondělním dopoledni se nám nelíbil akorát déšť, který se spustil chvilku po nabídce dnešního programu. Byly různé možnosti našich názvů, od milých šmoulů, přes nová slova jako enšenš až možnosti jako traktoristi nebo kombajnéři. Nakonec si družstva vymyslely tyto názvy: družstvo A, které obdrželo modrou barvu, tak mini si vybrali jméno Šmoulové. Starší v čele s vedoucím Polcíkem jsou polcíkovci. Další družstvo, neboli béčko, tak mini s vedoucím Hotem jsou světoznámé Žabičky. Název enšenš třem klukům neprošel, přehlašovali je čtyři žabičky. Martin sice nesouhlasil, ale co mohl udělat, zlouny mu prostě nepřidělili a musí si vystačit se žabičkami. Starší, to jsou normální X-Bastardi. Jaký to má význam radši nechám v hlavách našich chrabrých záchranců. Poslední družstvo, céčko, dostavší barvu červenou, tak mladší jsou samí zlouni. Žádní šmoulové nebo žabičky, ale tady se to linulo hrůzou, děsem a běsem. Nakonec si Báry družstvo vybralo název Rod červeňáků. Ani starší v tomto oddíle si nevybrali zrovna miloučký název, jsou to prostě kadičervi.A zde je jeden přiklad, prozatím, možná přibudou další, možná toho přibude víc. Družstvo polcíkovců dalo dohromady soubor vět, přiběh:

Aleš byl celý den evakuován flotilou Gustav. Hot idiot jel k Lubenci, možná ne, okolo Polcíka quatrem. Rychle silnicí troubil, uhýbal, vyřvával: "Wolfe - Xindle." Yetti zachránil Aleše blouznícího celý den, evakuovaného flotilou Gustav.  Holota identifikován jakousi kontrolou lubenecké místní ne odvážné policie. Quatro rozsekali. Sušenou trávu uvnitř vyhledal - Wolf, xindl. Yetti znásilnil Aleše. Bimbásek celý deformovaný, extra frustrovaný grandiózním Holotou. I jel k lesu. Monstrózně nám opravil porouchané quatro rukama s totálně udejchaným velkým Wolfem - Xindlem. Yetti zemřel. Aleš blil celý den, evidentně fazole. Gangster Hot inteligentně jedl knedlíky lemované mákem. Narození, osvětlení Polcíkovci quatrem rozrazili směr tábor u Velkého Wolfa - Xindla. Yetti znovuzrozen.

Prozatím jeden přiběh za všechny, aby ti naši rodiče alespoň věděli jak příběhy vypadali. Kvůli našemu nedobrému počasí už jsme museli zbytek dopoledne strávit v jídelním stanu hraním prší, stolních her, nebo prostě jsme si kravli. Ale někdo měl z deště radost, když si ustlal na krásném bahýnku, Libča. Dnes se nějak s mokrým dřívím nedařilo kuchařům připravit včas oběd, proto už jsme pomalu vyřvávali a hráli na ešusy. Hlad byl veliký, ikdyž jste nám dali pořádně napapat včera než jsme od vás odjeli. Ale dočkali jsme se. Už už jsme chtěli jít na večeři, když nás kuchaříčci zavolali na oběd. Dračí stehýnka nám stáli za to počkat, krásná křupavá kůrčička a brambůrky. Mňam mňam. Po obědě jsme si poprvé dali vycházku lesem. Byla pro nás připravena stopovačka po krásách zdejších krajů. Úkoly byly jednoduché i lehké:

1. Co je tohle za uzel? (zkracovačka)

2. Co museli udělat děti, aby se jim zjevili duchové před setměním? (pohádka Ať žijí duchové)

3. Je slepíš had nebo ještěrka?

4. Jaké živly představovali ženiši? ( pohádka Princ a večernice)

5. Nakreslete topografickou značku zámku.

6. Jakými způsoby se určuje sever.

atak dále až do čísla 17

Brodili jsme se lesem, po cestě z asfaltu, trávou i bahnem až jsme došli zpět do tábořiště na svačinu. Po svačině jsme dostali první táborovou hru o klíče do tajné kadibudky, která nám zkrášluje naši táborovou základnu. Stojí si krásně u stožáru na kterém vlajka není, kdo v ní sedí nikdo neví. Musíme ji zachránit, abychom si princeznu my vzali.

Když jsme s myslivcem vysvobodili babičku z vlkova břicha, našli jsme začarovaný klíč a všichni jsme podlehli Rumbourákově kletbě. Vysvobodíte nás jedině tím, že dokážete, že nás můžete v pohádce nahradit.

 

·       Každý myslivec má svůj revír a velmi dobře ho zná. Postavte si svůj revír se vším, co do něj patří a velmi dobře si zapamatujte, kde co leží. Kdo pozná všech pět rozdílů, které v revíru způsobila škodná v době, kdy byl myslivec za humny, ten je dobrým myslivcem.

·       Karkulka má svůj košíček a cestou k babičce sbírá všechno krásné, co najde, aby babičku potěšila. Vyrobte si košíček a cestou k babiččinu domečku najděte deset různých krásných předmětů, které běžně v lese leží.

·       Babička má velmi ráda svoji Karkulku a i když nevidí, vždy přesně pozná, co jí Karkulka cestou přinese v košíčku.

 

Vaše Karkulka, babička a myslivec

 

Poznávání změn ve svém revíru nejlépe zvládli polcíkovci, kteří dali čtyři z pěti změn. Tři zvládli Šmoulové, Žabičky, Kadičervi i Zlouni. X-Bastardi si dokázali všimnout pouze jediné změny, že byly ubrány jeřabiny. Z cizího košíku dokázala uhádnout všechny předměty jenom Denisa, která rozpoznala trávu, šišku, kůru, žalud, kůru, mech, napínáček, houbu, nohu od houby a skořápku. Osm bodů obdrželi díky vedoucímu kadičervi, 7,5 bodu získali Zlouni, o pouhých půl bodu za ní zůstal Martin a jeho Žabičky. Šest předmětů rozpoznal Polcík, ale zase s ním na křesle hanby byla největší sranda. Nejhůře dopadla Terka, která Šmoulům neudělala moc velkou radost. Co se dokáže najít v lese, to byste nám rodiče ani nevěřili. Už zmíněný napínáček, pet lahev, šlupka od banánu nebo víčko od přesnídávky. V soutěži zvítězili červení (21,5 bodu) o půl bodu před zelenými. Poslední, s pouhými 17,5 bodu skončili modří. A na konec dnešního dne jsme zašli do našeho táborové kina nové technologie. Když nám na povlak od postele pustili novou kreslenou dračí pohádku "Jak vycvičit draka". Chlapec draka vycvičil a zachránil vikingy, ale sám dopadl špatně. Přišel o jednu svoji nohu. Konec tedy šťastny i smutný, ale nikdo nedokázal od filmu odejít. Reklamy nepřicházeli, tak jsme čůrání prostě vydržet museli. Nejvíce si film užívala malá Karolínka. Svými hláškami v průběhu filmu upoutala většinu obecenstva. Výkřiky jako: "A máš to!" nebo "Já budu brečet." pobavili všechny účastníky tábora. A v půl jedenácté, po konci filmu už vyčistit zoubky a spát.........................

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jako vždy

(Renča N., 16. 8. 2011 9:59)

Koukám, že na táboře je veselo :D.