Jdi na obsah Jdi na menu
 


čtvrtok

 Dnešní den má být velmi slunečný. Jestli bude hezky odpoledne, půjdeme se koupat. Snad počasí, co nám slibují, doopravdy bude. Ráno si pro nás připravil zdravotník menší překvapení. Odškrtával si, kdo si čistí zuby a kdo ne. Nikdo neušel rannímu očistci. Všichni si zuby vyčistily. Osm z nás ale muselo jít až poté, co je zdravotník usvědčil z jejich přestupku. Do svačiny byly hlavním vedoucím nařízeny instruktorské hodinky. Velká skupina si udělala výlet do Lubence na nanuka. A aby to neměli tak jednoduché, šli cestou delší, o to zajímavější a prospěšnější pro jejich těla. Po sváče jsme dostali další úkol, neboli pohádku. Dnes byla na programu Dlouhý, široký a bystrozraký. 

Při své cestě na Železný zámek za zakletou princeznou jsme spolu s Dlouhým, Širokým a Bystrozrakým našli podivný klíč. Sebrali jsme ho, ale stihla Rumbourákova kletba. Zachráníte nás jedině tím, že princeznu vysvobodíte. Najděte tři části drahého kamene, do kterých Rumbourák princeznu začaroval a přineste je zpět.

·       První část drahokamu je schovaná daleko uprostřed lesa. Roste tam starý strom a v jednom z jeho plodů je drahokam ukryt.

·       Druhý drahý kámen je ukryt hluboko ve skalách.

·       Třetí a poslední část kamene je na dně jezera. 

Váš kralevic, Dlouhý, Široký a Bystrozraký

Vydali jsme se tedy do lesa hledat drahokámky. Hluboko v lese, směrem k Bílýmu kříži, poblíž krmelce byl strom plný kindrvajíček, kde jsme hledali svojí část drahokamu. Maxi společně s mini šli napospas drakovi. První část byla pověšena na stromech. Druhá část byla schována u "liščích skal". Tam někde na zemi, ležela další část. Poslední část byla schována v táboře. V bazénku, po okraj napuštěném vodou, byly schovány kamínky. Museli jsme najít všech třicet kamínků naší barvy. Škoda jen, že na dně bazénku byl červený písek. Hledejte pak v písku malé drahokámky. Ikdyž jich tam bylo celkem devadesát. Bylo štěstím najít jeden. A to jsme museli najít správnou barvu. V další pohádce vyhráli červení a získali tím třertí zámek na svůj šroubek na budově. Druzí skončili těsně zelení, na tretím místě, daleko za ostatními, skončili modří. Do oběda uklidit bazének, abychom se měli v čem koupat. Teda spíše brouzdat. Snad v něm bude teplá voda. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář